Környezetvédelem és fenntarthatóság a vállalati filozófia

A SCHNEIDER írószer elnyerte Európa legrangosabb ökológiai és társadalmi elkötelezettséget elismerő díját, a Német Fenntarthatósági Díjat (DNP). A szakértői zsűri a német gazdaság fenntarthatóság éllovasának nevezte a családi vállalkozást, amely hosszú távú erőfeszítéseket tesz olyan kérdésekben, mint a tartósság, újrahasznosítás, valódi hozzáadott érték, megújuló erőforrások felhasználása és a végtermékek újrahasznosítása.
 A fenntarthatóság mélyen gyökerezik a SCHNEIDER vállalati filozófiájában 1998 óta, hiszen a környezetvédelem központi szempont a cég életében. A SCHNEIDER továbbra is az egyetlen olyan írószerekkel foglalkozó vállalat, amely minden gyártóhelyen az Európai Unió Környezetvédelmi Vezetési és Hitelesítési Rendszer (EMAS) tanúsítványát megkapta. A SCHNEIDER úttörő szerepet vállalt a környezetvédelem és az erőforrás-megőrzés terén, amikor még sokan elutasították ezeket az erőfeszítéseket.

A vállalat innovatív, erőforrás-hatékony anyagokkal, például bioalapú vagy újrahasznosított műanyagokkal fejleszti termékei fenntarthatóságát.  Több kezdeményezés célja, hogy a környezetre és társadalomra gyakoroltok hatásokat folyamatosan csökkentse. Ilyen kezdeményezések például az e-mobilitás stratégia, a rövid útvonalon történő beszerzés, vagy a 100 %-ban megújuló zöld energia használata minden telephelyen.

A Német Fenntarthatósági Díj elnyerésével a SCHNEIDER az ENSZ terveiben, az EU Zöld Megállapodás célkitűzéseiből és a német kormány fenntarthatósági stratégiájából származó átalakító megoldások mintapéldájának számít.